HTML

Túlélni egy albérletet

Budapesti albérletben élő albérlők életét bemutató irományok gyűjteménye.

Friss topikok

  • aquamarineblue: A HBH tényleg nagyon felületes lett. Úgy 5 éve voltam ott céges vacsorán, önszántamból nem mentem ... (2013.07.22. 20:29) HBH Bajor Sörház

Címkék

Búcsú

2013.05.24. 08:00 Fredd_y

Mivel a nézettségi szám nem éri el az elvártat, még az eléggé durva bejegyzések miatt sem.
Így az blog megszüntetésre kerül :(

Ami a legfurább, hogy senki sem háborodott fel rajta. :S

Szólj hozzá!

HBH Bajor Sörház

2013.03.17. 10:36 Fredd_y

Egerben a Dóbó térnél található hajdanán jó hírnévnek örvendő étterem. Belépünk, pincér fogad, leültet, megkapjuk a menüt, kikérjük az italainkat. Kicsit olyan mintha egy trófeaszobában lennénk, mindenhol kitömött állatokkal szembesül az ember. Ezek után jogosan lehetne gondolni, hogy rengeteg vadfogás található az étlapon, nos van az is, öt darab, ebből három hal. Semmi gond leadjuk a rendelést pincér el, legalább húsz percre addig a kutya se néz ránk, valószínűleg nem érdekli őket, hogy megittuk-e amit kihoztak, biztos nem szeretik az italozó vendéget, mégiscsak egy sörházban vagyunk. Megérkezik az étel, pincéünk megint elmenekül, a szomszéd asztalt más szolgálja ki vagyis őket kiszolgálják mert az ő pincérük hoz italokat, társalog a vendégekkel elmondja hogyan készül azaz étel ami felől érdeklődnek, ekkor már erős a gyanu, hogy mi egy külön univerzumban vagyunk. Megpróbáljuk elfogyasztani az ételeinket, én mézes-mustáros bélszínt BBQ szósszal (3300Ft) kértem közepesen átsütve steak burgonyával (talán 490Ft) ennél az árkategóriánál azért nagyobb adagra számít az ember vagy ha nem is nagy adagra akkor valami igazán ízletesre. A szakács csak úgy mint a felszolgálónk valószínűleg munkahely változtatás előtt állhat mert nen igazán tett ki magáért. Miután elfogyasztottuk ételeinket, következett ismét egy hosszú etap mire észre vették és elvitték a tányérokat, furcsa múd nem tűnt fel nekik, hogy üresek a poharaink, de még a vendéglátós beidegződésnek sem lehettünk tanúi miszerint 1 Illik megkérdezni, hogy ízlett-e az étel , 2 kérünk-e desszertet. Mivel szembesültünk ezzel a hozzáállással gyorsasn kértük a számlát és elmenekültünk. Menekülés közben szép látványban volt részünk amikor megláttuk a bárpulton támaszkodó pincéreket. WP_000375.jpg

Hírneve már nagyon régen megkopott, de a remény hal meg utoljára miért ne próbálnánk ki, hátha előnyére változott. Úgy néz ki túl nagy bizalmat kapott ez a hely valószínűleg a régi jó emlékek miatt, sajnálom, hogy így alakult. Semmi képpen sem ajánlom ennek a helynek (vendéglátó egységnek mégsem nevezhetem) a meglátogatását.

 

1 komment

Címkék: Étterem

Retro Burger

2013.03.17. 10:07 Fredd_y

Eger sétálóutcájában éjjel nappal várja vendégeit. Nincs túlcsicsázva bár az árakat elnézve simán megengedhetnék. Az egész hely azon éhes részegek ellátására szakosodott akiknek a McDonald$ nem nyújt megfelelő kínálatot vagy éppen nincs nyitva. A feladatát teljesen jól ellátja, ízorgiára nem kell számítani ha jól emlékszek a húshegy nevezetű hamburger ára 1190 míg kisebb barátja 690 körül mozog. Nagy buci kevés hús. Ha részeg vagy jó lesz.WP_000390.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: Étterem

Tacos Locos

2013.03.12. 23:02 Fredd_y

Az emberek főleg azért mennek más ország ízeit megismerni, hogy bővítsék látókörüket ( erőltetve nevezzük ízlelőkörnek). A mexikói ételek főleg az erős fűszerezésükről híresek. Az általunk kipróbált étterem a körúton helyezkedik el, jól megközelíthető. Amikor betértünk kicsit kihaltnak tűnt a hely a vasárnap a dél körüli időponthoz képest, de a személyzet rendes volt, miután helyet foglaltunk egyből kaptunk menüt amin nem található kép így kicsit lutri mit választ az ember, de ezért is mentünk. A belső desing jó viszont vár bútort cserélni kellene mert erősen elhasználódtak. Első körben a kóstolásra velem tartó személy kért egy hamburgert (2490 Ft) én pedig egy posole-t (2490 Ft). A posole egy egytálétel, adtak hozzá tortillát és egy rakás zöldséget plusz egy kis fűszert, első kóstolásra se íze se bűze, sajnos a további kóstolás és a többi adalék beleöntése sem segített az ízén, olyan volt mintha óvodásoknak szánták volna. A hamburgert az elfogyasztója jónak minősítette viszont kevésnek ezért úgy döntött, hogy rendel egy chilli con carne-t (1290 Ft) mert az csak tuti lehet egy ilyen helyen, sajnos ez is elvérzett mint a posole. Desszertnek bevállaltam egy brownie-t amaretto likőrrel (950 Ft), nem volt rossz, de egy étteremben többre számítok, nevezhetjük átlagosnak. Végül a forró csokoládé (490 Ft) teszt következett, bár ekkor már sejthető volt, hogy porból készült italra lehet számítani és a balselytelem be is igazolódott. Senkinek nem ajánljuk ezt az étteremnek csúfolt helyet, túl van árazva és még a helyi gyros-os is jobban fűszerezi a húst mint ezek, egyedül a kiszolgálás volt korrekt. Lehet, hogy egy szakácscsere megoldaná a gondjaikat.

Szólj hozzá!

Címkék: Étterem

T.G.I. Friday's

2013.02.19. 18:44 WindStoorm

Kevés jobb dolog van mint egy péntek délután a Fridays-ben, de nagyon nem mindegy, hogy melyikben...  Nos igen ide is eljutottunk egyszer-kétszer sokszor :) Ebben nagy segítségünkre volt a GASTRO CARD. Amit még tudni érdemes, hogy az oktogoni és a fashon street-i Fridays is össze van építve egy-egy Planet sushi-val. Valószínűleg közös tulajdonba lehet a két étterem lánc. (igen a sushi-t is megkóstoltuk, de ez majd egy másik irományban fog szerepelni)

 

fri_1.png

 

Mint azt említettem sajnos nem mindegy melyik étterembe látogatunk el. Mi kipróbáltuk a westendben és oktogonon lévőt is, meg kell mondjam van különbség. De nem kell megijedni az ételek mindkét helyen nagyon is rendben voltak. A problémát inkább a személyzet jelentette a westend-ben. Mert azon túl, hogy képesek voltak a félig üres étteremben a leghidegebb helyre leültetni minket nem figyeltek arra sem, hogy legyen az asztalunkon kéztörlő és mikor ezt megemlítettük a „kedves” pincérnek még ő volt felháborodva, hogy erről nem ő tehet... Félve kérdem meg akkor ki az aki felelős az asztalok rendben tartásáért ha nem a pincér, de még csak azt sem lehet mondani, hogy úsztak a munkában mert a pénztárnál folyamatosan három pincér dumált ami egy ilyen minőségű kiszolgálás mellett szerintem megengedhetetlen. (a borravalót természetesen bukták is) Az oktogonon lévő étteremben minden rendben volt a pincérekkel és a kiszolgálás minőségével is. Tehát ha valaki Fridays-be akar menni én az oktognit ajánlanám mert szebb, családiasabb és a kiszolgálás minősége is sokkal színvonalasabb.

Viszont amire egyik helyen sem lehetett panasz az az ételek minősége és itt meg kell jegyezzem, hogy kb. 20-25 perces várakozással kell számolni, de megéri. A kép sajnos nem adja vissza tökéletesen, hogy mi is van egy ilyen hamburgerben ezért mellé raktam az étlapon lévő részletezést is. Nos igen... van ára, sajnos ami jó azt meg kell fizetni de manapság ami rossz azt is, úgyhogy itt még mondhatni a kisebbik rossz érvényesül, mert bár drága de eszméletlenül finom és laktató. Abban mindketten elsőre egyetértettünk, hogy ez az eddigi legfinomabb hamburger amit valaha ettünk. (de a legnagyobb még várat magára... yeti burger :) Viszont ha azt nézzük, hogy ügye a GC-vel féláron lehet itt is enni úgy már egészen korrekt ár/érték arányúvá válik a hely.

 

fri_2.png

 fri_3.png

 fr_3.png

 

 

Értékelés: Ebben nem volt vita, a legfinomabb hamburgert itt kapni és kész. Viszont az árak itt már sajnos nagyon nem a földön járnak mert nem sok ember adhat ki egy hamburgerre 2900 - 3400 Ft-ot, de egy jól irányzott Gastro-Card-al ez az összeg máris csak 1450-1700 Ft. így azért már vállalhatóbb. Ajánlott

Íz és méret: 5/5

Ár/érték:     3/5

Szólj hozzá!

Címkék: Étterem

Dallas Burger

2013.02.19. 18:33 WindStoorm

Néhány nappal a BK-es eset után a TESCO-ból hazafelé sétálva megláttunk egy szép nagy táblát DALLAS felirattal, én csak bámultam bambán miután tanult lakótársam benyögte, hogy menjünk oda enni...

dallas.png

A szitu azért volt érdekes mert a táblán nem egy éttermet hanem egy benzinkutat reklámoztak ezért nem igazán értettem, hogy mit is akarnánk mi ott enni... első gondolatom az volt, hogy a BK-es csalódás után végső elkeseredésünkben megyünk és benzinen fogunk élni, de hát istenem egyszer mindent ki kell próbálni...

dallas_b.png

Ha valaki csalódott már pozitívan akkor az tudja, hogy éreztük magunkat amikor benyitottunk a Dallas ajtaján. Bent a 80-as évek amerikája fogadott. Elöljáróban csak annyit, hogy az ember három dolog miatt jár a Dallasba kajálni:

1. A hangulat abszolút adott a hely atmoszférája néhány perc alatt magával ragadja az embert.

2. A pincérek jó modora fiatalos lendülete és állandó jókedve, feledteti azt, hogy az ételre bizony várni kell. Ez mondjuk érthető mivel a hely szinte mindig telt házas.

3. Az ételek, jártunk itt már párszor de az ételek minőségével sosem volt problémánk.

Na de nézzünk valami konkrétat is, mint azt már említettem, szeretjük a hamburgereket (konkrétan vadászunk rájuk) Így itt is ez volt az elsődleges célpont. Ami még szerethető ill. szerethető volt :( a Dallasban az az, hogy az ember maga „rakhatta” össze a hamburgerét. Magyarán szólva a buci mérettől a húsméreten át a zöldségek a sajtok mindent szépen ki lehetett választani.

Sajnos ez mára már megszűnt, legalábbis a III. Zay utcai Dallas étteremben. Így jelenleg csak standard szendvicseket lehet választani max kérni bele plusz egy húst... De természetesen sok minden más is szerepel az étlapon pl.: óriás palacsinta :)

Nos az árak mondhatni a földön járnak de már csak éppen hogy. Nagy családosoknak nem kifejezetten ajánlott a hely tekintve, hogy nem kis összeget lehet ott hagyni egy ebédre. Viszont haverokkal/barátnővel különösen ajánlott.

A képen, ez csak ½ kg-os hússal készült de van 1 kg-os is. Eddigi legnagyobb hambi a gigantikus szó talán jellemzi. Tökéletes szombati full program az elfogyasztása. A burgerkingeset minden szempontból veri íz és méret egyaránt.

Értékelés: Az ételek teljesen rendben vannak az árak kissé magasak, de mindenképp megéri egyszer kipróbálni. Ajánlott

Íz és méret: 4/5

Ár/érték:     3/5

Szólj hozzá!

Címkék: Étterem

Burger King

2013.02.19. 18:20 WindStoorm

bk.png

 

Nos mivel szeretjük a hamburgereket első körben meglátogattunk egy Burger Kinget és az ott kapható legnagyobb hamburgert kértük dupla hússal, vicces azt reklámozzák, hogy 175g-os hús van benne manapság már 250 - 300g alatt nem is eszünk húst :)

Bármilyen hihetetlen is a két kép ugyanazt a terméket ábrázolja, hááát nem is tudom, no comment... De mindenesetre képeken látható „csodálatos” hamburgert fogyasztottuk nagy elánnal de annál kevesebb kólával és sült krumplival. Ebből talán ki is derült, hogy nem menüben kértük csak simán, ez azért nagyon fontos mert az a rengeteg cukor, keményítő és fölösleges, rossz olaj enyhén szólva is káros minden létformára. A hamburger kifejezetten nem volt rossz csak az ár/érték arány van nagyon elszállva. Ennek az árából vehetünk például 1 kg csirkemell filét is ami sokkal finomabb, laktatóbb és egészségesebb.

Ezért ajánlani nem tudnánk se a BK-t sem pedig ezt a hamburgert talán csak akkor ha 600-700 Ft körül lenne dupla hússal.

BK angus XT dupla szendvics, túl sok a majonéz kevés a BBQ, laktatos nagy szendvics, hús nagy de ízre lehetne jobb.

Értékelés: Ha olcsóbb lenne minimum 500 Ft-al akkor ajánlott is lehetne, de így csak Tetszett.

Íz és méret: 3/5

Ár/érték: 3/5

Szólj hozzá!

Címkék: Étterem

BITE bakery café

2013.02.17. 14:24 Fredd_y

Munkába menet felfigyeltem a nyugatinál egy új étterem külső designjára. Sokáig úgy voltam vele, hogy biztos valami flancos, drága hely nyílt megint, hisz eléggé jól néz ki és frekventált helyen található. Egy nap olvasom az index-en, hogy ez egy új magyar gyorsétteremlánc első fiókja, így megszületett a döntés, szombaton reggeli ott. Megérkezésünkkor konstatáljuk, hogy látványpékséggel állunk szemben, a kínálat eléggé szűkös van egy pár tekercs és perec, de nem aggódunk hisz csak reggel kilenc van, minden normális ember biztos tíz körül jön reggelizni. Beállunk a hatalmas két főt számláló sorba, s közben elgondolkozunk, hogy hova ülünk le mert a pereccel még el lehet sétálni, de én tekercset akarok amit bajosan fogyaszt el az ember sétálás közben. Természetesen, nincs szabad hely, de a kiszolgálás sebességét hozzá igazították az ételek süléséhez, így amire sorra kerülünk addigra már két féle tekercsből is választhatok amit meg is teszek majd csalódottan kérek egy limonádét a 2 tekercs egy üdítő menümhöz, mivel arra el felejtettek figyelni, hogy a reggelizők zömében kávét fogyasztanak, így télen a meleg étel mellé mindenki választhat a hűtött üdítők sorából. Kezdődik a helyfoglaló játék ami sikerül is. hogy is lássak neki? A villa nem tűnik túl megbízhatónak, legyen kanál. Nos ez nem jött be eltört, ok kézzel eszek összekenem magam, legalább az íze kárpótol. Szerencsére a limonádéjukból rengeteg elfér a kihelyezett szemetesükben, megérdemli a különösen kerülendő jelzőt. A reggelizés végeredménye az lett, hogy az albérlethez közeli pékségben vásárolt péksüteménnyel sikerült jól is laknom. A menüm 1090 forintba került, a perec menü ha minden igaz 990, kijelenthetjük, hogy szeretjük a frissen sült pékárút amit meg is kaptunk, de ez minden képen túl volt árazva. Lássuk csak a pozitívumokat: friss és finom. A negatívumok sora sajnos hosszabb: szűkös kínálat, lassú kiszolgálás, kevés ülőhely, elszabadult árak. Ezek alapján nem leszünk törzsvendégek, biztos nem mi vagyunk a törzsközönség, de akik meg tudják fizetni azok szeretik ha van a közelben parkolóhely és le is tudnak ülni valahova ennyi pénzért, mivel nekik is van eszük.

Szólj hozzá!

Címkék: Étterem

Előszó a bloghoz

2013.02.12. 22:39 WindStoorm

Az vagy amit megeszel (hmm... akkor jó nagy marhák vagyunk)

 

Egy albérletben lakni, sosem volt egyszerű, főleg ha nincs egy hölgy aki megoldjon bizonyos problémákat... na és persze a főzést :) (időközben aztán került hozzánk egy hölgy is, na de ez majd egy másik story lesz. :) Ezért sajnos az ember fia rákényszerül hogy főzési „kedv” hiányában, vagy kaját rendel vagy étterembe jár. (az utóbbit nagy mértékben megkönnyíti egy ezüst plasztik kártya GASTRO CARD mellyel két fő féláron ehet az amúgy drágának számító éttermekben) Nos az eddig eltelt kb. 9 hónap alatt mindkettőhöz volt szerencsénk bőven. (a végére már meg is tanultam sütni, de ezt majd később) Amit még nem árt tudni, hogy enni azt nagyon tudunk, főleg ha finom is az amit a nem mindig túl kedves waiter elénk lepakol. (a waitress-eket viszont szeretjük ;) Így ebből a tengernyi zabálásból elég sok tapasztalatra tettünk szert ételek, éttermek, kifőzdék és romkocsmák terén. (igen ellőttem a poént lesz egy külön iromány a kocsmázás ill. elnézést mivel mi kultúr részegek vagyunk a koktélozásról is) Az első és legfontosabb amit tudni kell, hogy sose higgy a reklámoknak ha kajáról van szó....

 

A rengeteg étel és ital amit feléltünk folyamatosan ledolgozásra is került, heti 3-4 edzés és rendszeres futás által csak, hogy ne legyen félreértés abszolút elkötelezett hívei vagyunk a rendszeres testmozgásnak és a minőségi ételek fogyasztásának, erre szeretnénk is ösztönözni mindenkit.

Szólj hozzá!

Címkék: Előszó

Boldog nulladikat!

2013.02.04. 09:50 Fredd_y

A blog indulásának örömére:

Szólj hozzá!